Kolić je danas bio neuhvatljiv za odbranu Orašja, te je još jednom pokazao da nije slučajno prvi strijelac Kantonalne lige ZDK, te da ima mnogo prostora za napredak u narednom periodu

Prijateljska utakmica na Bilinom polju

Čelik golovima Kolića i Popovića bolji od Orašja

Nogometaši Čelika i Orašja danas su na Bilinom polju u Zenici odigrali prijateljski meč, koji je na kraju okončan zasluženom pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Bio je ovo duel Zeničana koji su prvoplasirani u Kantonalnoj ligi ZDK, te ekipe Orašje, koja se nakon prvog dijela sezone nalazi na 12 poziciji u 1.ligi FBiH.

Vrijedi istaći da je trener Orašja, Dario Damjanović inače bivši igrač Čelika, te je na Bilinom polju ostavio lijep utisak.

Domaći trener Pavle Skočibušić u ovaj duel je ušao bez nekolicine standardnih igrača poput Čička, Salčinovića, Muslića i Šabića, dok su gosti u Zenicu doputovali sa 23 igrača i svi su dobili šansu za igru.

Mnogo dešavanja na terenu nije bilo do 30. minute, kada je Kolić na ubačaj Salijevića sjajno iz voleja pogodio desnu stativu. U narednom napadu, Salijević je zakasnio nakon ubacivanja iz kornera i propala je još jedna šansa za vodstvo Čelika. Zeničani do gola stižu ipak u 36.minuti sjajno je s desne strane ubacio Piljug, a Kolić iz drugog pokušaja iz voleja zakucava loptu u mrežu Orašja za vodstvo domaćina 1:0.

Vodstvo Čelika nije dugo trajalo jer su gosti u 38.minuti stigli do izjednačenja. Blagojević je prevario dvojicu igrača u zadnjoj liniji Čelika, te lijepim udarcem s oko 17 metara u donji desni ugao postigao gol za izjednačenje 1:1. To je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu dosta izmjena posebno u gostujućem timu, koji je na klupi imao čak 12 rezervnih nogometaša. Rezervista Durmiš u 50.minuti imao je dobru šansu za gol, ali se malo prepao ispred golmana Orašja, te šutirao iznad gola. U 75.minuti velika šansa za Orašje, Dedić je obišao golmana Sejmena, te je šutirao na prazan gol, ali danas sjajni Smajić izbacuje s gol linije. U finišu utakmice rezervista Aidin Mahmutović vara golmana Orašja, šutira prema golu, ali jedan igrač Orašja loptu igra rukom, te glavni sudija zasluženo pokazuje na bijelu tačku. Siguran s bijele tačke bio je Gabrijel Popović za 2:1. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te su Zeničani u prvoj pripremnoj utakmici upisali i prvi trijumf, s druge strane nakon dvije pobjede, Orašje je danas upisalo i prvi poraz u pripremnim mečevima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik:Sejmen, Duraković, Smajić, Popović, Šehić, Ibraković, Piljug, Kovač, Salijević, Salkić i Kolić. Još su igrali: Šišić, Mahmutović, Horić i Durmiš. Trener: Pavle Skočibušić.

Orašje: Bećirović, Smajlović, Šarkanović, Mendeš, Benković, Kobaš, Malulić, Blagojević, Softić, Filipović i Halilović. Još su igrali:Kojić, Mikulić, Marošević, Brčkalić, Trifković, Mirković, Prgić, Nikić, Živković i Dedić. Trener: Dario Damjanović.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.