Europa liga, 1/16 finala

Dinamo pokorio hladnu Rusiju, Zvezda u posljednjoj minuti pokazala zube Milanu

Admin Čaušević

Dinamo nastavlja sa odličnim izdanjima u Evropi, ovaj put Modri se pjevajući vraćaju kući iz hladne Rusije.

Susret Krasnodar - Dinamo igrao se na -8, ali to nije spriječilo hrvatskog prvaka da odigra odličan meč i pobijedi s 2:3 te tako napravi sjajan rezultat pred revanš 1/16 finala Europa lige.

Dinamo je vodio dva puta preko Petkovića, a domaći su se vraćali preko Berga i Classsona. Gol vrijedan pobjede gosti su zabili u 75. minuti preko Atiemwena.

Crvena zvezda je u Beogradu odigrala 2:2 s Milanom te je tako srbijanski prvak definitivno pokazao zube favorizovanim Rossonerima.

Nakon dva poništena gola u 42. minuti gosti su poveli nakon što je autogol postigao Pankov, tom prilikom bolje je mogao reagovati i Borjan.

Crveno-beli su odlično ušli u drugo poluvrijeme, a do zasluženog izjednačenja stigli su u 52. minuti. Iz penala je izjednačio Kanga. Devet minuta nakon Zvezdinog izjednačenja penal na drugoj strani. Strijelac je bio Hernandez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Beograđani su izjednačili u posljednjoj minuti. Nakon kornera zabio je Pankov za 2:2. Važno je reći da su domaći posljednjih 15-ak minuta igrali s igračem manje poslije isključenja Rodića. 

Jedini meč bez golova u Pragu su odigrali Slavia i Leicester City, dok je u Bernu viđen vatromet golova između Young Boysa i Bayer Leverkusena. Završeno je 4:3 za Švicarce. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.