Bernat ostaje na Parku prinčeva

PSG ponovo ponizio Katalonce: Dobio novi ugovor samo da ne ide u Barcelonu

Endin Čaušević

Poznato je da PSG i Barcelona nisu u dobrim odnosima, a sve je počelo još prije nekoliko godina.

Naime, Katalonci su prije nekoliko godina željeli dovesti Marca Verrattija u svoje redove i Italijan je bio zainteresovan da ide na Camp Nou kada mu istekne ugovor.

No, bojao se to javno reći, a kada su čelnici PSG-a saznali da Barcelona ima plan da besplatno dovede Verrattija sve se promijenilo. Nagovorili su italijanskog veznjaka da potpiše novi ugovor i znatno mu povećali platu, a onda su krenuli po osvetu.

Samo godinu dana kasnije PSG je aktivirao otkupnu klauzulu Neymara i doveo ga u Pariz za 222 miliona eura što je bio nevjerovatan udarac za Barcelonu.

Međutim, loši odnosi klubova još uvijek se nisu popravili, a nekako uvijek PSG uspije da zada udarac Barci. To su uradili i ovaj put, a u centru pažnje bio je lijevi bek Juan Bernat.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Barcelona je pokazala interes da dovede Bernata na kraju sezone jer mu ističe ugovor, ali sada je jasno da se to neće desiti. Čelnici PSG-a saznali su da je Bernat na meti Barce i ponudili su mu novi ugovor koji je on prihvatio.

Bernat će tako ostati u Parizu samo da ne bi otišao u Barcelonu iako ga je PSG već bio otpisao. To najbolje oslikava kakvi su odnosi između PSG-a i Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.