Poznate cifre koje zarađuju igrači Barcelone, Pjanić može biti itekako zadovoljan
Foto - Instagram

Odlična zarada bh. veznjaka

Poznate cifre koje zarađuju igrači Barcelone, Pjanić može biti itekako zadovoljan

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone itekako dobro plaća svoje fudbalere.

Godinama unazad katalonski velikan nije žalio novca za plate, ali kada su krenuli financijski problemi, bili su prinuđeni da se riješe određenih ugovora.

Klub su napustili igrači poput Luisa Suareza i Ivana Rakitića, a oni koji su stigli imaju nešto manja primanja od njih.

Bh. veznjak Miralem Pjanić jedan je od onih koji je stigao u Barcelonu proteklog ljeta. Pjanić sedmično zarađuje 180.000 eura u katalonskom klubu, a godišnja plata mu iznosi 8.4 miliona eura.

Naravno, na vrhu liste je Lionel Messi sa platom od preko 70 miliona eura godišnje, a ogroman ugovor ima i Antoine Griezmann koji dobija gotovo 46 miliona eura.

Nizozemski veznjak Franke de Jong ima platu od blizu 21 milion eura, a i mnogi drugi fudbaleri mogu biti poprilično zadovoljni što imaju ugovor sa Barcelonom.

Interesantno je da Barcelona ima još uvijek obaveza prema nekim bivšim igračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo su plate fudbalera Barcelone za 2021. godinu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Ovo je bolesno. Pa ovaj svijet je otisao u 3 pm. 2 i po miliona maraka sedmicno Messi zaradjuje. A jadan obican covjek rinta danas ko hajvan za 500-600 eura mjesecno. Ebem te pravdo! Limit bi ja njima rokno, pa igraj ako hoces. Najvisa plata svakom sportisti bi bila najvisa plata naucnika, doktora, inzinjera itd. Limitirao bi ja nju na 50000 eura mjesecno, pa onda igraj. Ovo je nepravda prema ljudskom rodu!!
10 1
Edin123
Ansu Fati igra za dzaba.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi