Novo pojačanje bh. prvaka

Hiroš sve bliže Koševu, pregovori Mladosti i Sarajeva u završnoj fazi

Edmir Škorić

FK Sarajevo bi ubrzo trebao da dobije novo pojačanje.

Slovenski mediji jučer su objavili da bi bh. napadač Jasmin Mešanović iz Maribora trebao da pređe u Sarajevo, ali još nema zvanične potvrde tog transfera.

Međutim, to nije jedina dobra vijest kojoj se nadaju navijači na Koševu. Naime, sve je bliže dolazak Amera Hiroša, ponajboljeg igrača Premijer lige u dosadašnjem dijelu sezone.

Hiroš je trenutno s ekipom Mladosti na pripremama u Antaliji, a prema onome što saznajemo iz izvora bliskih igraču, ušlo se u završnicu pregovora i on bi uskoro trebao da postane novi član aktuelnog prvaka BiH.

24-godišnji ofanzivac je prije Mladosti igrao za Olimpik i Goražde, a ponikao je u Željezničaru. S ekipom Mladosti ima ugovor do ljeta ove godine, a u prvom dijelu sezone je na 15 mečeva postigao četiri gola uz jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.