Foto - Instagram

Imat će negativan bilans u knjigama

Prodaja Miralema Pjanića je problem za Barcelonu

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić bi narednog ljeta mogao napustiti Barcelonu.

Bh. veznjak je prošle godine stigao iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela i 10 miliona eura, no kod Ronalda Koemana 30-godišnji fudbaler nije u prvom planu.

Pjanić utakmice uglavnom počinje sa klupe za rezerve. Nastupio je 25 puta ove sezone, ali učinka nema i njegovim igrama nisu zadovoljni u klubu.

Već se govori o tome da bi Pjanić mogao napustiti klub. Spominje se razmjena sa Interom za Lautara Martineza, ali jasno je da Barcelona i prodajom bh. fudbalera neće biti na dobitku.

Pjanić je po papirima plaćen 60 miliona eura na ugovor od četiri godine i to znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako Pjanić napusti klub na kraju sezone katalonski tim će imati negativan bilans u knjigama od 15 miliona eura za naredne tri sezone i to je svakako problem za klub koji je u financijskim problemima.

S obzirom na njegove igre Barca se ne može nadati velikom novcu od eventualne prodaje i Miralem bi mogao dobiti status jednog od najvećih promašaja katalonskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.