Kiksali gdje god su stigli: Kako je Barcelona upropastila dolazak Marcela Gallarda?

Sve bilo dogovoreno

Kiksali gdje god su stigli: Kako je Barcelona upropastila dolazak Marcela Gallarda?

E. Čaušević

Argentinski stručnjak Marcelo Gallardo već godinama s dosta uspjeha vodi ekipu River Platea.

Gallardo je s Riverom osvojio skoro sve što je mogao, ali još uvijek je vjeran klubu s Monumentala iako je imao nekih ponuda da se kao trener okuša u Evropi.

Prije svega to se odnosi na ponudu Barcelone koja je bila zainteresovana za Gallarda prije godinu dana kada je Ernesto Valverde dobio otkaz. Međutim, u katalonskom klubu su bili iznenađeni što Gallardo na kraju nije pristao da dođe.

Bivši fudbaler i sadašnji komentator Mariano Juan otkrio je da je Gallardo bio na korak od dolaska u Barcelonu i da su se pregovori vodili još dok je Valverde bio trener ovog tima.

"Gallarda je dijelilo nekoliko sati da postane trener Barcelone. River je igrao finale Libertadoresa protiv Flamenga i on je pričao s Ericom Abidalom putem telefona. Gallardo je htio da ide u Barcu, ali je Valverde još uvijek bio trener. Rekao je Abidalu da ostaje u Riveru ako počne predsezonu s njima i to je to", priča Juan i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Valverde je nakon toga dobio nekoliko utakmica i klub je odgodio dolazak Gallarda. U decembru je bilo sve dogovoreno, a onda je Barcelona sve stopirala. Na kraju je River počeo pripreme i Gallardo je poručio da ostaje. Nekoliko sedmica kasnije Valverde je dobio otkaz, ali Abidal nije mogao nagovoriti Gallarda da dođe. Njemu je bilo krivo što je sve tako ispalo i što nisu imali hrabrosti da otpuste Valverdea ranije".

Valverde je kansije dobio otkaz u Barceloni i klub je htio da Gallardo bude novi trener, ali zbog neozbiljnosti u pregovorima on je to odbio. Na kraju je Quique Setien izabran za novog trenera, a ostalo već je svima dobro poznato.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi