Gol kakav ne viđamo tako često

Igrač Levantea matirao Oblaka sa pola terena!

S. Grebović

Jučer je Levente kao gost pobijedio Atletico Madrid sa 2:0 i tako ponovo zakomplikovao borbu za titulu prvaka.

Ove dvije ekipe su sredinom sedimice odigrale zaostali susret iz durgog kola u kojem pobjednika nije bilo (1:1), da bi sinoć gosti iz Valencije odnijeli puni plijen.

Poveli su autogolom Hermosa u 30. minuti. Uslijedili su žestoki napradi Jorgandžija nakon promljenog pogotka, ali do njega nisu uspjeli doći.

Pokušali su izabranici Diega Simeonea i u zadnjoj minuti kada je na ubačaj iz ugla otišao i golman Jan Oblak.

Opasnosti pred golom Levantea nije bilo, pa je do lopte došao Jorge de Frutos koji je malo povukao loptu i uspio da pogodi sa centra igrališta u prazan gol Atletica i time je stavio tačku na ovu utakmicu. Slovenački golman je reklamirao prekršaj, ali sudija nije obraćao pažnju na to i pokazao je na centar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je i dalje lider sa 55 bodova, tri više od Real Madrida koji ima i utakmicu više od njih.

Pomenuti gol pogledajte OVDJE

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.