Jan Oblak: Messi gleda moje noge, on vidi sve

Slovenski golman hvali Argentinca

Jan Oblak: Messi gleda moje noge, on vidi sve

E. Škorić

Lionel Messi je sinoć golom protiv Valladolida (3:0) nadmašio Pelea po broju postignutih golova u dresu jednog tima.

Pele je igrajući za Santos dao 643 gola, a Messi je sada na broju 644 u dresu Barcelone i ko zna koliko će ih još postići...

Koliko Messi može da bude opasan kada se nalazi nasuprot vas, najbolje zna slovenski golman Jan Oblak, koji brani za Atletico Madrid.

"On gleda moje noge. Ako napravim korak u jednu stranu, on će to vidjeti i šutirati u drugu. Zato je najbolji. Zato je teško igrati protiv njega. On ne gleda, ali sve vidi, uvijek. On gleda loptu, ali gleda i tebe. On vidi sve", rekao je Oblak.

"Dao mi je mnogo golova. Previše. Ali, on je veliki igrač, najbolji. Tako da ne žalim mnogo. Znam samo da ponekad ne razumijem kako tako lako daje golove. Nekad mi se čini da je unio loptu u gol, da nije ni šutirao", tvrdi Slovenac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jednostvno, nekada je nemoguće zaustaviti Argentinca kada krene ka golu...

"Ponekad ti se čini da si ga blokirao i da može samo da doda loptu, a on krene u dribling. Ili, čini ti se da će da šutira, napravi takav pokret, a on proslijedi loptu", objasnio je Oblak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi