Serie A postaje sve zanimljivija

Juventus zgazio Crotone i približio se Milanu i Interu

S. Grebović

Fudbaleri Juventusa stigli su do rutinske pobjede u 23. kolu Serije A nad ekipom Crotonea rezultatom 3:0.

Tim Andree Pirla lako je izašao na kraj sa posljednjeplasiranom ekipom na tabeli i lagano je savladao.

Juve je od prvog minuta nametnuo svoj tempo igre i stvorio nekoliko šansi. Igrala se 28. minuta kada je Chiesa iskoristio svoju brzinu i sjajno probio po strani, ubacio za Ronalda, a ovaj promašio potpuno prazan gol sa svega par metara.

Portugalac se samo tri minute kasnije iskupio za pomenuti promašaj pogodivši glavom nakon asistencije Alexa Sandra, a do kraja prvog dijela je još jednom poentirao glavom. Ovog puta asistenciju je uspisao Aaron Ramsey.

U nastavku su Bianconeri nastavili sa napadima, a jedan od njih je u gol pretvorio Amerikanac McKennie nakon gužve pred golom gostiju poslije jednog kornera.

Juventus je tako preskočio Romu i stigao na treću poziciju sa 45 bodova i sada ima četiri manje od Milana i osam manje od Intera, od kojih ima i jedan meč manje. Trka za Scudetto čini se nikada zanimljivija.

Sa druge strane, čini se da Crotone lagano može pakovati kofere za Seriju B.

U sljedećem će kolu Juventus ići na gostovanje u Veronu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 23. kolo:

Juventus - Crotone 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.