Promašaj Juventusa za pamćenje: Bizarna odluka zaustavila potpis Haalanda
Foto - EPA

Nisu mu željeli dati garancije

Promašaj Juventusa za pamćenje: Bizarna odluka zaustavila potpis Haalanda

M. Šljivak

Torinski Juventus imao je prošle godine veliku šansu da u svoje redove dovede norvešku senzaciju Erlinga Haalanda.


Stara dama imala je budžet od 45 miliona eura i Erlinga Haalanda spremnog za potpis. Mladi napadač je sa ocem boravio u Torinu, ali na kraju ugovor nije potpisan.

Haaland je završio u Borussiji iz Dortmunda i to zbog bizarne odluke rukovodstva torinskog velikana. Tražio je Erling garancije da će imati mjesto u početnom sastavu, ali to mu u Torinu nisu željeli garantovati.

Saopštili su norveškom napadaču kako mu jedino mogu garantovati početnu postavu u U23 timu koji igra u Seriji C i na kraju je Haaland iz Torina otišao razočaran i neobavljenog posla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve je umjesto fenomenalnog Norvežanina potpisao Dejana Kuluševskog iz Parme za čak 40 miliona eura, ali sigurno da bi navijače mnogo više veselilo da u ekipi imaju golgetera kao što je čudesni Norvežanin.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Na greskama se uči, zato ako bude dolazio onda će istresti za njega 70 miliona koliko mu stoji u klauzuli a možda i više.l, ali pošto neće doći onda je bezveze članak kao i moj komentar hehe
2 0
vence
kako neki veliki klub igracu moze dato garancije.. moze li on garantovati 35 golova po sezoni akp da.. ima ih sigurno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi