Otjeran iz Rome

Totti: Natjerali su me da donesem odluku koju nikad ne bih donio

Endin Čaušević

Legendarni Francesco Totti prije skoro četiri godine je završio karijeru, a nakon toga dobio je jednu od direktorskih pozicija u Romi.

Totti je cijelu svoju karijeru proveo u dresu Rome u kojem je igrao čak 24 godine, a nakon što je okačio kopačke o klin odlučio je da ostane u rimskom klubu.

Međutim, Totti se nije dugo zadržao u Romi i odlučio je da napusti klub nakon nesuglasica s čelnicima. To se nije svidjelo navijačima Rome i osudili su potez čelnika kluba da se tako lako odreknu najveće legende Vučice.

Totti je nekoliko godina kasnije izjavio da je vjerovao da će cijeli život provesti u Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislio sam da ću zauvijek biti u Romi. No, stavili su me uza zid i natjerali da donesem odluku koju nikad ne bih donio. Napravio sam izbor i odlučio da odem iz kluba, ali da ostanem u svijetu fudbala", rekao je Totti i dodao.

"Da smo sjeli i popričali to sigurno ne bi bilo ovako. Ipak, nije ih bila briga za mene i odlučio sam da odem. Ljut sam što su me isključili na takav način, ali život ide dalje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.