Kayky je igrač za kojeg City neće žaliti novac

Manchester City iz Brazila dovodi 'ljevonogog Neymara'?

Brazilski nogomet može se pohvaliti nekim od najboljih akademija svjetskog nogometa, a škola Fluminensea zasigurno je jedna od njih.

Treneri te akademije su stvorili igrače poput lijevog beka Reala Marcela, Liverpoolovog veznjaka Fabinha te bivših bekova Manchester Uniteda Rafaela i Fabija.

Pa ipak, unutar posljednjih 12 mjeseci postalo je jasno da će se pojaviti nova 'zlatna generacija' talenata, na čelu s igračem koji su neki nazvalii 'ljevonogim Neymarom'. Taj nogometaš je 17-godišnji Kayky, momak koji je završio kao najbolji strijelac prošlogodišnjeg prvenstva Brasileirao do 17 godina s 12 golova, dok je Fluminense suvereno odnio naslov.

Iako još nije debitirao u prvoj momčadi, ti su nastupi bili dovoljni da uvjere mnoštvo uglednih europskih klubova, uključujući Liverpool i Shakhtar iz Donjecka, u njegov potencijal. No ipak na kraju Manchester City je na kraju bio najbliži pobijedi u utrci za njegov potpis, međutim, a lider Premiershipa trebao je izdvojiti 9 miliona funti za potpisivanje pristupnica Kaykyja i njegovog suigrača Metinha.

No najnovije informacije u Brazilu govore da mladom nogometašu cijena vrtoglavo raste i da bi City na kraju mogao platiti do 21,5 milion funti  samo za Kaykyja - brojku koja bi ga učinila najskupljom prodajom u povijesti Fluminensea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.