Sjećate li se brazilskog napadača Freda? Danas je promijenio klub...

Vratio se u staro jato

Sjećate li se brazilskog napadača Freda? Danas je promijenio klub...

Bivši brazilski reprezentativac Fred vratio se u ekipu Fluminensea. 

Ovaj 36-godišnji napadač je protekle dvije sezone proveo u Cruzeiru i u tom periodu je postigao 25 golova što mu je omogućilo novi potpis u poznim godinama.

Ponovo je postao član ekipe za koju je pružao i najbolje partije, a tu je prethodno bio u periodu od 2009. do 2016. godine.

Evropskoj sportskoj javnosti najviše je poznat iz perioda 2005. - 2009. kada je vrlo uspješno nosio dres Lyona.

Također, znamo ga i s Mundijala iz Brazila kada je prilično neočekivano dobio šansu biti prvi izbor u napadu te selekcije, ali nije se tom prilikom proslavio jer je upisao samo jedan gol.

Bio je dio i čuvene polufinalne utakmice kada su Karioke pregažene od Njemačke 7:1.

Ukupno je za Brazil odigrao 39 utakmica i upisao 16 golova.

Top Komentari

Penderinos
Neki dan bio kod njeg na kahvi, kaže bil mogo dat' Lendi cvanciku da objavi članak o meni
4 2
Mele
Ronaldinjo. krunu kariere nije zavrsio u svojoj zemlji, Kaka, bili bi bat pet puta bolji od placljivka Mamyara, i ovoga debila, zato su i izgubili. Desetku je morao mamyar da nosi, selektor mu nije smio dati 11 broj..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi