Nekada je bio prvi napadač velikog Brazila, a sada na potpis ide pedalajući 600 km

Fred za kratko postao biciklista

Nekada je bio prvi napadač velikog Brazila, a sada na potpis ide pedalajući 600 km

Admin Čaušević

Frederico Chaves Guedes poznatiji kao Fred je svoju dvogodišnju avanturu u Cruzeiru završio sa 36 nastupa i osam golova. 

Fred je tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine bio prvi napadač Brazila se vratio u Fluminense za kojeg je igrao od 2009. do 2016. godine.

Putovanje iskusnog fudbalera iz Belo Horizontea je definitivno jedinstveno jer će 600 kilometara koliko su udaljena ova dva grada preći biciklom.

"Tour de Fred" kako ga je ovaj 36-godišnjak nazvao je humanitarnog karaktera, a cilj je prikupljanja sredstava za pomoć oko 4.000 najugorežnijih brazilskih porodica zbog koronavirusa.

Bivši član Lyona i njegov kondicioni trener će putovati sporednim putevima kako bi izbjegli gužve u saobraćaju i ne bi stvarali okupljanja zbog pandemije.

Fredova utrka će biti okončana u sportskom centru Carlos José Castilho gdje će potpisati ugovor s Fluminenseom do kraja 2022. godine. Ubit će dvije muhe jednim udarce. Istovremeno će poraditi na fizičkoj spremi, ali i pomoći onim kojim je to i potrebno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi