Građali pobijedili sa 2:0

Manchester City slavio u Budimpešti protiv Gladbacha i došao na korak od četvrtfinala

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester City pobijedili su večeras u gostima ekipu Borussije Monchengladbach sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Gladbach je ovaj meč igrao u Budimpešti zbog restrikcija u Njemačkoj oko koronavirusa. To se sigurno odrazilo na ovaj tim što je City iskoristio i na kraju uspio da dođe do pobjede.

Engleski tim je od samog početka imao incijativu na sredini terena, a do prednosti su došli u 29. minuti. Cancelo je odlično centrirao s lijeve strane, a pogodak glavom za 1:0 postigao je Bernardo Silva.

Prvu narednu šansu vidjeli smo tek u 54. minuti. Gabriel Jesus je izašao sam ispred gola domaćih, ali je predugo čekao i jedan od igrača Gladbacha je uspio da izblokira njegov udarac.

Njemački klub je prvu veliku šansu imao u 63. minuti. Sjajno je zaprijetio Plea, ali lopta odlazi tik pored lijeve stative Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kazna za ovaj promašaj stigla je samo dvije minute kasnije. Ovaj put Bernardo Silva je bio asistent, a gol za 2:0 postigao je Gabriel Jesus.

Ekipa Gladbacha pokušala se vratiti u meč i povećati šanse pred revanš protiv Cityja, ali to nisu uspjeli. Građani su na kraju slavili sa 2:0 i čini se došli na korak od plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.