Povrijedio se protiv Brage

Edin Džeko propušta meč protiv svog omiljenog tima

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko povrijedio se sinoć tokom meča Evropske lige između Rome i Brage.

Džeko je u spomenutom meču postigao pogodak za 1:0, baš kao i u prvoj utakmici šesnaestine finala, no u nastavku je s grimasom na licu napustio teren.

Nisu poznati detalji povrede, ali mediji u Italiji objavili su da bh. reprezentativac definitivno propušta derbi s Milanom u nedjelju navečer u Rimu.

Džeko će tako propustiti duel protiv tima za koji je kao dječak navijao i koji simpatiše, a njega će u napadi zamijeniti Borja Mayoral, koji je već postigao 11 golova i itekako zaslužuje priliku u napadu Vučice.

Edinova povreda zabrinula je i bh. selektora Ivayla Peteva, no za očekivati je da Dijamant bude spreman za martovske mečeve Zmajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.