Roma bez problema do osmine finala: Džeko zabio gol, pa izašao zbog povrede

Vučica slavila protiv Brage sa 3:1

Roma bez problema do osmine finala: Džeko zabio gol, pa izašao zbog povrede

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Bragu sa 3:1 u revanš utakmici šesnaestine finala Evropske lige.

Rimski klub je opravdao ulogu favorita i u večerašnjoj utakmici i s ukupnih 5:1 je savladao Bragu, te se plasirao zasluženo u osminu finala ovog takmičenja.

Vučica je bila bolja od samog početka utakmice, a to su krunisali u 24. minuti kada su poveli sa 1:0. El Shaarawy je pogodio stativu sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora, a lopta se odbila do Edina Džeke koji ju je pospremio u mrežu Brage.

Braga je zaprijetila u 31. minuti dalekometnim pokušajem Piazona, ali lopta odlazi preko gola. Novu šansu gosti su imali četiri minute kasnije kada je pokušao Sporar, no Pau Lopez je bio siguran.

Fantastičnu šansu Roma je imala u 40. minuti kada je Pedro ostao sam na nekih sedam metara, ali je pogodio prečku i ostalo je 1:0.

U drugom poluvremenu Roma je rutinski čuvala prednost i bilo je jasno da Braga ne može napraviti neki preokret. Nažalost, Džeko je u 66. minuti napustio teren jer se požalio na povredu prepone, a umjesto njega ušao je Borja Mayoral.

Samo nekoliko minuta kasnije penal za Romu. Loptu je uzeo Pellegrini koji je loše šutirao i promašio je cijeli gol. Ipak, u 75. minuti Roma je sve riješila Pellegrinij e upisao asistenciju, a na 2:0 povisio je Carles Perez.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ipak, u samom finišu utakmice Braga je uspjela postići pogodak kada je svoju mrežu zatresao Cristante za 2:1. No, to nije bilo sve jer je Roma imala posljednju riječ. U sudijskoj nadoknadi Mayoral je uspio postići gol i postaviti konačnih 3:1.

Dalje je prošao i kijevski Dynamo koji je večeras u gostima sa 1:0 pobijedio Club Brugge, a jedini gol na meču postigao je Buyalskyy. Prvi meč ovih timova prije sedam dana završen je rezultatom 1:1.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi