Foto - EPA

Još ne zna gdje će

Alabu očigledno zanima samo dobar ugovor

Midhat Šljivak

David Alaba odlučio je da napusti minhenski Bayern.

Nakon dugogodišnje ljubavi austrijski fudbaler je nedavno zvanično objavio da želi nove izazove u karijeri, ali odluku gdje će igrati još nije donio.

Alaba je dakle još uvijek bez potpisa za novi tim. Iako se činilo da će njegova nova destinacija biti Madrid, gdje ga želi Real, Kraljevi mu ne nude dovoljno novca i Alaba za sada ne želi da potpiše ugovor.

Austrijanac zbog toga pregovara i sa drugim klubovima. Tu su još PSG, te nekoliko klubova iz Premier lige, pa neće biti nikakvo čudo ako umjesto Reala odabere neku drugu opciju.

Bayern je, podsjetimo, činio sve kako bi zadržao Alabu. Nuđen mu je ogroman ugovor sa bonusima (oko 20 miliona eura), ali je ono to odbio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, za sada Real nema namjeru da mu ponudi ni blizu ove cifre. Kraljevi ne mogu da izdvoje ni željenih 12 miliona eura godišnje, pa ovaj 28-godišnjak razmatra druge opcije.

Očigledno je novac ono za čime se vodi Alaba u izboru novog kluba i vidjet ćemo kakvu će odluku na kraju donijeti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.