Meč završen bez golova

Manchester Unitedu samo bod na gostovanju kod Crystal Palacea

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda osvojili su samo bod na gostovanju kod Crystal Palacea (0:0) u meču 29. kola Premiershipa.

Crveni đavoli mogli su do prednosti u 14. minuti kada je zaprijetio Nemanja Matić, ali je golman domaćih uspio nekako da odbrani njegov udarac.

Samo tri minute kasnije nova prilika za goste. Nakon centaršuta u šansi je bio Rashford, ali je loše šutirao i lopta je otišla pored lijeve stative gola domaćeg tima.

Nakon toga Crystal Palace uspio je da smiri strasti na terenu i konsoliduje se u odbrani. United je pokušavao da dođe ponovo do prilike, ali ozbiljnije nisu zaprijetili u prvom dijelu.

Na novu veliku šansu na utakmici čekali smo čak do 80. minuti. Zaprijetili su ponovo gosti preko Greenwooda koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi tik iznad gola domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Palace je na kraju mogao da šokira United jer su imali sjajnu priliku u 90. minuti kada je pokušao Van Aanholt, ali je Henderson bio siguran, te je ostalo 0:0.

Manchester United je drugi nakon ovog meča s 51 bodom, dok je Palace na 13. poziciji sa 34 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.