Eric Garcia se vraća

Barcelona osigurala veliko pojačanje za novu sezonu!

Endin Čaušević

Španski fudbaler Eric Garcia odlučio je da na kraju ove sezone napusti Manchester City.

Ovaj 20-godišnji defanzivac ima ugovor do kraja ove sezone i odbio je mogućnost da nastavi saradnju s Građanima.

Garcia je već donio odluku da napustiti Etihad kada mu istekne ugovor i čini se da je već jasno da će karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Španac je ponikao upravo u Barceloni, a još kao tinejdžer potpisao je za Manchester City gdje je prvo igrao za juniorsku ekipu.

Ugledni novinar Fabrizio Romano danas je objavio da su Barcelona i Garcia postigli dogovor i da će on kao slobodan igrač stići na Camp Nou. On će s Barcom potpisati ugovor do ljeta 2026. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još nekoliko klubova je pokazao interes za Garciju, ali je on u startu odlučio da ide u Barcelonu i nije se predomislio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.