Foto - EPA

Trijumf Juventusa

Lazio poveo u Torinu, ali Morata je imao završnu riječ

Midhat Šljivak

Juventus je u susretu 26. kola italijanske Serije A savladao Lazio sa 3:1.

Andrea Pirlo je u ovaj meč ušao bez Cristiana Ronalda koji je ostao na klupi, a Lazio odlično ulazi u meč i stvara nekoliko dobrih šansi.

Jednu su iskoristili u 14. minuti kada je Correa iskoristio lošu reakciju odbrane i zabio je za 0:1.

Naravno, Juve je nakon primljenog gola krenuo sa napadima. Pokušavali su na sve načine doći do gola, a do izjednačenja dolaze u 39. minuti kada Adrien Rabiot prekrasno pogađa za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Juve i u nastavku kreće dosta dobro.

Ipak, Lazio je mogao zabiti gol za vodstvo, ali je Milinković-Savić pogodio prečku, da bi Juve zatim riješio pitanje pobjednika u samo tri minute.

Alvaro Morata sjajnim golom u 57. minuti pogađa za 2:1, da bi tri minute kasnije Španac iskoristio penal i povećao je prednost Stare dame na 3:1.

Lazio se naravno otvorio nakon ovih golova. Nebeskoplavi su se pokušali vratiti u igru, ali šanse nisu koristili.

Pirlo je sa druge strane dao šansu i Ronaldu, ali do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:1 za Bianconere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 26. kolo:

Juventus - Lazio 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.