Široki želi u polufinale Kupa BiH

Karačić pred Borac: Zanima nas samo prolaz dalje

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra igraju na svom terenu protiv Borca u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Širokog i Borca igra se od 16 sati na Pecari, a danas je trener domaćeg tima Toni Karačić koji je izjavio da nema izrazitog favorita, ali da domaći teren može biti blaga prednost za njegovu ekipu.

"Kup je specifično natjecanje i nezahvalno je govoriti o favoritu, posebice jer se igra jedna utakmica. Moramo biti dosta oprezni. Ipak, odmorni smo i spremni. Zanima nas samo prolaz dalje", rekao je Karačić i osvrnuo se na poraz Borca u prošlom kolu od Veleža.

"Siguran sam kako im taj poraz ništa ne znači. I oni imaju svoju računicu u Kupu BiH. Ipak, smatram kako nas ne mogu iznenaditi. Idemo po prolaz".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na press konferenciji bio je i mladi napadač ovog tima Alen Jurilj koji je poručio da je ovo veoma važna utakmica za njegov tim.

"Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Igramo u pravoj formi, imamo četiri boda s dva neugodna gostovanja. Već osam utakmica ne znamo za poraz i protiv Borca želimo nastaviti uspješan niz. Nemamo pravo na loš dan, moramo proći u polufinale. Od prve minute ćemo se postaviti agresivno i pokušati nametnuti svoju igru", jasan je bio Jurilj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.