FOTO - EPA

De Ligt: Ovakav poraz je teško preživjeti

Adnan Beganović

Juventus je ponovo razočarao svoje navijače. Izabranici Andrea Pirla od Lige prvaka su se oprostili u osmini finala, a s obzirom da su im šanse za osvajanje prvenstva minimalne, može se reći da Ronaldo i društvi igraju sezonu za zaborav.

Italijanski prvak sinoć je u revanš susretu osmine finala Lige prvaka savladao Porto (3:2), no s obzirom da je portugalska ekipa u prvom meču slavila 2:1, prošla je dalje.

Razočarani su u redovima Juventusa, a Matthijs de Ligt je nakon meča istakao da je odlazak iz Lige prvaka u martu teško prihvatiti.

"Više od 60 minuta smo imali igrača više. Igrali smo protiv deset protivničkih igrača i ovakav scenarij je teško preživjeti. Mislim da smo loše otvorili utakmicu", rekao je De Ligt i dodao:

"U drugom poluvremenu smo igrali dobro, bilo je brzine, stvarali smo šanse, postigli dva pogotka, ali onda lopta jednostavno nije htjela u gol. Odlazak iz Lige prvaka u martu je izuzetno teško prihvatiti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.