Foto - EPA

Nakon 16 godina nisu u četvrtfinalu

Kraj nevjerovatnog niza Messija i Ronalda

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi oprostili su se od učešća u Ligi prvaka.

Juventus i Barcelona nisu mogli dalje od osmine finala najelitnijeg evropskog takmičenja i ovo je prvi put nakon 16 godina da Messi i Ronaldo neće igrati u četvrtfinalu Lige prvaka.

Posljednji put se to dogodilo u sezoni 2004/2005. Cristiano Ronaldo je igrao za Manchester United u tom periodu i Crveni đavoli su u osmini finala eliminisani od Milana u dva meča sa po 1:0.

Ronaldo je odigrao oba meča. Na Old Traffordu su Rossoneri slavili sa 1:0. Gol je zabio Hernan Crespo, a Ronalda je u 62. minuti zamijenio Ruud van Nistelrooy. Na San Siru je odigrao svih 90 minuta, a jedini gol je ponovo zabio Hernan Crespo.

Interesantno je svakako da od svih fudbalera koji su nastupali u ovim utakmicama je aktivan još samo nekadašnji golman Uniteda Roy Carroll, koji sa 43 godine nastupa u amaterskoj ligi za Dungannon Swifts.

Sa druge strane u istoj sezoni Barcelona je eliminisana od Chelseaja.

Lionel Messi te sezone nije bio u ozbiljnim planovima kod Franka Riijkarda. Odigrao je samo jedan meč u Ligi prvaka te sezone, ali se računa da je bio dio ekipe jer je bio registrovan za utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barca je na Camp Nou pobijedila u prvom meču sa 2:1. Messi nije bio u konkurenciji, kao ni u revanšu na Stamford Bridgeu, gdje je Chelsea slavio sa 4:2.

Od igrača koji su tada nastupali aktivni su još samo Maxi Lopez i Andres Iniesta, dok su svi ostali uglavnom karijeru završili još prije nekoliko godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti