Rossoneri čekaju Napoli

Milan u derbiju bez nekolicine važnih igrača, Krunić ponovo starter

Edmir Škorić

Milan će sutra navečer u derbiju kola ugostiti Napoli.

Rossoneri su drugi na tabeli, njihov primarni cilj je plasirati se u Ligu prvaka, ali još postoji nada da mogu sezonu okončati kao prvi i tako osvojiti Scudetto nakon više od decenije čekanja.

Trenutno trener Rossonera Stefano Pioli ima velikih problema zbog nedostatka brojnih igrača. Povrede uveliko kroje sastav Milana, pa će i sutra nedostajati nekoliko igrača.

Nakon povreda vratili su se Theo Hernandez, Hakan Calhanoglu i Ante Rebić, ali Hrvat najvjerovatnije neće početi meč.

Dostupni su i Davide Calabria i Alessio Romagnoli, ali opet bi trebali biti na klupi, jer nisu u potpunosti u formi, pa Diogo Dalot ostaje na poziciji desnog beka, a Kjaer i Tomori će igrati na poziciji stopera.

Zlatan Ibrahimović, Mario Mandžukić, Ismael Bennacer i Daniel Maldini i dalje su van stroja, pa Rafael Leao ostaje jedini dostupni napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Rade Krunić koji igra sve bolje, najavljen je od prve minute. Krunić je prošlog vikenda zabio sjajan gol iz slobodnjaka u pobjedi nad Veronom.

Najavljeni sastav Milana za sutra: G Donnarumma; Dalot, Kjaer, Tomori, Hernández; Kessie, Tonali; Castillejo, Calhanoglu, Krunić; Leao

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.