Ko će prvi do cilja?

Dva susreta smatraju se ključnima u borbi za titulu prvaka Španije

Edmir Škorić

Atletico Madrid ima priliku da nakon puno vremena osvoji titulu u Španiji, ali Barcelona i Real Madrid se ne predaju.

Atletico je jučer odigrao 0:0 kod Getafea, čime je ostavio u igri i Real i Barcelonu u borbi za titulu. Real je gubio od Elchea s 0:1, ali uspio je golovima Benzeme doći do preokreta i sada je na "samo" minus šest u odnosu na gradskog rivala.

Barca ima sedam bodova manje od Atletica, ali će sutra odigrati svoj meč s Huescom i ima priliku da se primakne Jorgandžijama na samo četiri boda. Ukoliko se to desi, nema sumnje da nas u preostalih 11 kola čeka paklena trka.

A koje su to utakmice ključne? Naravno, svaka je važna, ali novinari u Španiji odmah su uperili prstomu nekoliko utakmica.

Dosta toga ovisit će o meču 30. kola u kojem će snage odmjeriti Real Madrid i Barcelona, kao i o meču 35. kola u kojem će Barcelona ugostiti Atletico. Ta dva derbija smatraju se prelomnim, ali sva tri tima imat će nekoliko teških ispita do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real pored duela s Barcom ima da igra i protiv Celte u gostiam, sa Sevillom kod kuće, gostovat će i kod Athletica gdje se uvijek bodovi teško osvoje...

Barca osim duela s Realom i Atleticom ima gostovanje kod Sociedada, a teška će biti i gostovanja kod Villarreala i Valencije. Atletico osim Barce ima težak meč sa Real Sociedadom, ali i gostovanja kod Seville i Athletic Bilbaa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.