Getafe izdržao pritisak Atletica, osvojio bod i "častio" Barcu i Real

La Liga

Getafe izdržao pritisak Atletica, osvojio bod i "častio" Barcu i Real

Edmir Škorić

Atletico Madrid je na gostovanju kod Getafea u malom gradskom derbiju odigrao neriješeno (0:0).

Atletico ostaje lider nakon boda u predgrađu Madrida, ali sada Barcelona ima prilika da pobjedom nad Huescom smanji zaostatak na samo četiri boda, a i Real ostaje u igri za titulu.

Što se Getafea tiče, osvojio je vrijedan bod u borbi za opstasnak, a junak domaćina bio je golman David Soria, koji je zaustavio sve udarce Atleticove navale.

Imali su gosti igrača više od 70. minute jer je Nyom dobio direktan crveni karton, uslijedio je tada ogroman i žestok pritisak prema golu Getafea, no domaći tim se sjajno branio i odbranio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atleticu slijedi revanš osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja nakon što je prvi meč izgubio s 1:0.

Top Komentari

Eno30
90% mislim da Barsa uzima prvenstvo
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi