AS: Laporta ima dogovor s Aguerom, iz Cityja će na Camp Nou stići dva pojačanja

Barcelona dobija besplatna pojačanja

AS: Laporta ima dogovor s Aguerom, iz Cityja će na Camp Nou stići dva pojačanja

Edmir Škorić

Kako je objavio španski sportski list AS sa sjedištem u Madridu, Joan Laporta ima dogovor s napadačem Manchester Cityja Sergiom Aguerom.

Aguero je na izlaznim vratima Etihada, budući da mu na ljeto ističe ugovor, a do sada nije bilo razgovora o nastavku saradnje. City je odlučio da se zahvali Argentincu na svemu i da gradi budućnost na nekim mlađim snagama.

Aguero će tako u slobodnom transferu doći na Camp Nou na molbu Laporte, s kojim ima dogovor. AS piše da će Aguero potpisati ugovor do ljeta 2023. godine.

Osim njega, iz Cityja će u Barcelonu, također bez odštete, doći i Eric Garcia, koji nije u planovima Pepa Guardiole.

Aguero se i ranije povezivao s Barcelonom, a njegov jedan od glavnih razloga dolaska u Kataloniju bit će njegov veliki prijatelj i zemljak Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Aguera tiče, još uvijek je igrač Cityja.

"Svi pišu Barca, Barca Barca. Sačekajte malo i razmislite. Stanite. Još uvijek sam igrač Manchester Cityja", poručio je iskusni napadač.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi