Autogol Dawsona odlučio meč

Manchester United uz dosta muke do pobjede protiv West Hama

Endin Čaušević

Manchester Uniteda večeras je na svom terenu pobijedio West Ham sa 1:0 u okviru 28. kola Premiershipa.

Prvu pravu priliku na ovom meču vidjeli smo u 25. minuti kada je Rashford pokušao glavom, no lopta odlazi malo pored stative londonskog tima.

U 37. minuti odlična šansa za Crvene đavole. Nakon sjajnog solo prodora Greenwood je dobro šutirao, ali Fabianski odlično brani i spašava West Ham.

Dvije minute kasnije ponovo šansa za Rashorda. Nakon centaršuta on skreće loptu glavom u gol gostiju, no i ovaj put Fabianski sjajno brani.

Ipak, United je uspio da dođe do prednosti. Odlučujući trenutak utakmice desio se u 53. minuti kada je loše reagova Dawson koji šalje loptu u svoju mrežu za vodstvo domaćih od 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Desetak minuta kasnije pokušao je Bruno Fernandes, ali lopta ide pored gola. United je uspio do kraja meča da sačuva prednost i upiše nova tri boda.

Crveni đavoli su se vratili na drugu poziciju i imaju 57 bodova, dok je West Ham peti sa devet bodova manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.