Riješili nesporazum

Flick o sukobu sa Salihamidžićem: Nisam ponosan na ono što sam mu rekao, žao mi je

E. Škorić

Trenre Bayerna Hansi Flick govorio je na današnjoj press konferenciji o sukobu sa sportskim direktorom kluba Hasanom Salihamidžićem.

Brojni mediji u Njemačkoj i Evropi pisali su proteklih dana o napetom odnosu između Flicka i Salihamidžića, a sada je trener Bavaraca potvrdio da je to istina i ispričao se zbog onoga što je rekao Salihamidžiću.

"Bila je jedna faza nakon Svjetskog klupskog prvenstva u Kataru i prije utakmice s Eintrachtom u kojoj smo imali četiri slučaja korone. Situacija je bila napeta za sve nas", rekao je Flick, pa je dodao:

"Ono što sam rekao Salihamidžiću je jednostavno samo izašlo iz mene. Nisam ponosan zbog toga i stvarno mi je žao. Razgovaralui smo, rukovali se i sada gledamo prema naprijed".

"Imamo možda najuspješniju fazu minhenskog Bayerna. Igrači i osoblje zaslužuju mir", dodao je Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flick je, tvrde to mediji, rekao Salihamidžću da "začepi usta", pa se zbog toga izvinjavao.

Inače, Bayern će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv PSG-a, a sada slijedi meč protiv Stuttgarta u Bundesligi. Bavarci imaju trenutno četiri boda više od drugoplasiranog Leipziga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.