Wijnaldum stiže kao slobodan igrač

Laporta potpisao predugovor sa zvijezdom Liverpoola: Od ljeta je stanovnik Barcelone

Edmir Škorić

Joan Laporta i veznjak Liverpoola Georgino Wijnaldum potpisali su predugovor, navodi Sunday Times.

Isti izvor navodi da je to isključivo bila želja Barcinog trenera Ronalda Koemana, koji je Wijnalduma imao priliku da vodi u reprezentaciji Nizozemske, pa očigledno zna najbolje o kakvom igraču se radi.

Uostalom, to znaju svi oni koji su barem malo pratili Liverpool proteklih sezona. Wijnaldum je neko ko može da odradi veliki posao u sredini terena i koji, uz defanzivne zadatke, jako dobro obavlja ofanzivne i često zna da ugrozi gol rivala.

Njegov dolazak na ljeto vjerovatno će značiti i kraj za Miralema Pjanića, koji ionako ne može da dobije prostor u timu Barcelone u jakoj konkurenciji ili barem Koeman smatra da su svi drugi bolji od bh. reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wijnaldum dolazi kao slobodan igrač nakon što mu ističe ugovor s Liverpoolom kojeg nije želio da produži. Laporta kao novi predsjednik također radi i na dovođenju Davida Alabe, mada je nogometaš Bayerna, kojem isto tako ističe ugovor, bliže Real Madridu.

Očekuje se da se španski rivali bore i za norveškog napadača Erlinga Haalanda, a Barca će na kraju sezone imati poveću rekonstukciju tima i za očekivati je još neka pojačanja, ali i odlaske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.