Vraća se u Madrid?

Bale jasno poručio gdje želi igrati naredne sezone

Edmir Škorić

Gareth Bale ima ugovor s Real Madridom do ljeta 2022. godine.

Velšanin je trenutno u Tottenhamu gdje igra kao posuđen igrač Reala, ali tvrdi da će se vratiti u redove kraljevskog kluba.

"Glavni razlog zbog kojeg sam došao jeste da igram nogomet. Želim da na Evropskom prvenstvu budem u takmičarskoj formi, a zatim da se vratim u Real. To je moj plan, povratak u Real", kazao je Bale uoči meča sa Belgijom na startu kvalifikacija za Mundijal.

Mourinho je nedavno kazao da će Baleova budućnost uveliko ovisiti o Realu s kojima je ugovorom vezan, mada u Madridu odavno ne računaju na njega.

Bale (31) je ove sezone ukupno odigrao 12 mečeva u Premier ligi i dao je pet golova uz dvije asistencije, dok je u Europa ligi na 10 utakmica postigao tri gola uz asistenciju. U Fa kupu ima gol na dva meča, a u Liga kupu također gol, ali na jednom meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.