Svi drugi u izlogu

Samo petoricu Juventus na ljeto ne želi prodati

Edmir Škorić

Uprava Juventusa sastavila je popis igrača koji se ni u kojem slučaju neće prodati na ljeto.

Prema Gazzetti dello Sport, to su Federico Chiesa, Dejan Kuluševski , Matthias de Ligt, Arthur i Danilo.

Svi ostali igrači mogu da idu uz odgovarajuću ponudu. Cristiano Ronaldo je među onima za koje se čekaju ponude drugih timova, a one bi trebale doći do kraja sezone. Vjeruje se da je PSG najzainteresovaniji za dovođenje Portugalca.

Juve je spreman rastati se od 36-godišnjeg napadača za oko 25 miliona eura. Nedavno je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici uvjeravao da će Cristiano Ronaldo biti dio momčadi sljedeće sezone, ali mediji sve više povezuju Portugalca s povratkom u Real Madrid i sa PSG-om. Zbog ogromne plate, njegov odlazak uveliko bi popravio financijsku sliku Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da Ronaldo ostane u Juventusu, klub će prodati Paula Dybalu. Razlog je taj što mu ugovor istječe 2022. godine, a u posljednje vrijeme Argentinca neprestano muče povrede.

Kako god, malo je onih koji imaju osigurano mjesto u Juventusu nakon loše sezone u kojoj nije osvojena Liga prvaka, a sve je izglednijeda će i Scudetto pripasti drugom nakon devet sezona u kojima su "zebre" dominirale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.