Chiellini vjerovatno ide u penziju

Juventus će od nove sezone imati novog kapitena, a izbor je sve iznenadio

Endin Čaušević

Italijanski mediji pišu da će čelnici Juventusa na kraju sezone napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru.

Stara dama je ove godine razočarala preranim ispadanjem u Ligi prvaka, a ni u Seriji A im ne ide tako dobro kao prethodnih godina.

Zbog toga se vjeruje da će Juventus morati malo "prodrmati" ekipu i osvježiti igrački kadar. Također, Tuttosport piše da će Stara dama od naredne sezone imati i novog kapitena.

Naime, očekuje se da će Giorgio Chiellini na ljeto završiti igračku karijeru i predat će kapitensku tragu nekom drugom. Jasno je da to neće biti Leonardo Bonucci zbog transfera u Milan od prije nekoliko godina čime je izgubio povjerenje navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tuttosport piše da će novi kapiten biti nizozemski defanzivac Matthijs de Ligt koji se već nameće kao vođa u svlačionici i u Juventusu vjeruju da će biti pravi izbor za novog kapitena.

Ipak, mnogi su iznenađeni ovim izborom jer su vjerovali da prednost imaju Cristiano Ronaldo ili Paulo Dybala, ali s obzirom da nije sigurno da li će oni na ljeto ostati u klubu na kraju je izbor pao na De Ligta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.