Vieri u lošoj sezoni Juventusa vidi i mnogo toga dobrog
FOTO - EPA

Vieri u lošoj sezoni Juventusa vidi i mnogo toga dobrog

Adnan Beganović

Aktuelni italijanski prvak Juventus vjerovatno neće odbraniti titulu, a svoju avanturu okončao je i u Ligi prvaka.

Razočarani su navijači Stare dame, a o ovosezonskim rezultatima govorio je i nekadašnji italijanski reprezentativac Christian Vieri, koji smatra da je Juventus ipak stekao igrače za budućnost.

"Ako devet puta zaredom osvojite prvenstvo, prije ili kasnije izgubit ćete. Moglo se to dogoditi prošle ili sljedeće godine, ali moralo se dogoditi. I dogodilo se s Pirlom. No, unatoč kritikama stranaca koji ne razumiju situaciju, Juventus je stekao igrače, razmišljajući o budućnosti. Chiesa je budućnost, Kulusevski, McKenny i Arthur su budućnost. De Ligt, Demiral, Bentancourt su budućnost. Bilo koji klub trebao bi razmišljati o budućnosti jednako kao i o sadašnjosti, ne samo Juventus", rekao je Vieri koji se osvrnuo i na Cristiana Ronalda.

"Kupnja igrača ne znači da ćete automatski osvojiti Ligu prvaka. Treba vam sastav i sreća. S Ronaldom u ekipi, šanse za pobjedu su povećane, ali to nije garancija uspjeha. Messi šest godina nije uzimao Ligu prvaka, City i PSG nikada nisu bili uspješni u Ligi prvaka".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Forza Juve, nema veze nek ide titula Interu, zaslužio je. Nema veze što LP nisu osvojili dugo vremena, imati želju i pokušavati je ono što je ljepota nogometa. Treba i poraze imate, veća je slast pobjede pa makar i za 50 godina
4 3
Dr.Lehrer
Kako je tebe lijepo bilo gledati u Juventusu nekad. Kakva igracina si bio...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi