Povrede u FK Sarajevo

Varešanović i Salčin izgubljeni do kraja sezone, Hebibović propušta Široki

Midhat Šljivak

Trener FK Sarajevo Vinko Marinović je u utakmici 23. kola Premijer lige BiH protiv Krupe (1:0) napravio tri prinudne izmjene.

Već u prvom poluvremenu teren su zbog povrede napustili Anel Hebibović i Tino Sven Sušić, da bi u drugom poluvremenu povredu doživio i strijelac jedinog gola, mladi Dal Varešanović.

Srećom po mladog fudbalera njegova povreda ligamenata koljena ne zahtjeva operativni zahvat, ali će 19-godišnji fudbaler biti van terena između dva i tri mjeseca.

To vjerovatno znači da je njega ova sezona završena i da ga nećemo gledati na terenima do kraja sezone 2020/2021.

Sa druge strane povreda aduktora Anela Hebibovića je lakša. Ipak, Vinko Marinović na njega vjerovatno neće moći da računa u utakmici protiv Širokog Brijega koja je na rasporedu početkoma aprila. Hebibović bi trebao na pauzu između tri i četiri sedmice.

Đani Salčin je također vjerovatno završio sezonu. On je povrijedio meniskus koljena i pauza će mu trajati od dva do tri mjeseca.

Dobre vijesti za FK Sarajevo su da Tino Sven Sušić trenira bez ikakvih problema i on će biti spreman za nove izazove u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U procesu oporavka od povreda su Mersudin Ahmetović  i Dino Islamović.

Sarajevo je vodeći tim Premijer lige Bosne i Hercegovine i u završni dio prvenstva ulazi sa pet bodova prednosti u odnosu na Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.