Pomiješane emocije u porodici Varešanović: "Bili smo sretni i ponosni, ali povreda nas je uzdrmala"

Dal pogodio u debiju, a zatim morao napustiti teren

Pomiješane emocije u porodici Varešanović: "Bili smo sretni i ponosni, ali povreda nas je uzdrmala"

S. Mlaćo

Sarajevo se jučer mučilo protiv Krupe, ali na kraju ipak slavilo vrijedna tri boda (1:0).

Fenjerašu je presudio Dal Varešanović koji je jučer debitovao za FK Sarajevo, klub u kojem je počeo svoju nogometnu priču koja je stigla i do sjajnog Liverpoola. Kasnije se i povrijedio, a svi se nadaju da se ipak ne radi o težoj povredi, te da će 19-godišnjak ubrzo biti na terenu i pokazati svoj bogati potencijal.

U porodici Varešanović jučer prvo slavlje zbog pogotka Dala, a zatim i neizvjesnost te zabrinutost nakon neugodne povrede.

Mirza Varešanović vjeruje u najbolje vijesti za svog sina.

"Naravno, drago mi je, ponosan sam, ali desila se i povreda, to nas je uzdrmalo. Čekamo sada tu magnentnu rezonancu, pomiješane su emocije", prve su riječi Varešanovića, legende FK Sarajevo.

Nakon Liverpoola mladi Dal će sigurno na Koševu imati priliku da pokaže svoje kvaltiete.

Oglasi

"Za njega je to velika stvar. Vratio se u svoj klub, Sarajevo je njegov matični klub i za njega navija od malih nogu. Debi, gol, nije moglo bolje, ali desila se ta povreda, pa vidjet ćemo šta će biti. Nadamo se najboljem".

Sarajevo se i jučer mučilo i definitivno nije to ista ona momčad koja je pružala briljantnu partije prije zimske pauze. I sam Varešanović je mišljenja da bitka za titulu nije gotova.

"Daleko od toga da je gotovo. Po igrama koje pružaju daleko, ne samo Sarajevo, nego i ostale ekipe iz vrha. Tuzla City je pokazao najviše, ostale ekipe iz vrhe su sklone nekakvim usponima i padovima. Jako slabo igraju te ekipe. Tuzla je pokazala najviše, konsantni su, mogu napraviti dobre stvari. Opet, možda će se i ove ostale ekipe probuditi".

Ni vječiti rival FK Sarajevo, FK Željezničar ne briljira, čak naprotiv. Na Grbavici i ne pamte posljednju pobjedu.

"Ne pratim Željezničar, pratim ligu. Ne znam uzrok njihovih problema, ne bih ulazio u to. Na terenu izgledaju slabo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović je posljednji trenerski angažman imao na klupi FK Tuzla City, a nedavno se povezivao sa drugim tuzlanskim premijerligašem.

"Bilo je poziva za FK Sloboda, nije zvaničnih, ali ja imam neke druge planove. Ti planovi u ovom trenutku nisu vezani za Slobodu", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gubavica11
Mirza je mangupina i frajercina ! Bravo za odgoj sina i ljubljenje grba !! Da nam se sto prija vrati na teren
12 1
gubavica11
HORDE ZLA SU UZ TEBE MIRZA FRAJERCINOOOO
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi