Novi poraz

Lakersi bez Jamesa izgledaju užasno

Edmir Škorić

Los Angeles Lakersi od povrede LeBrona Jamesa ne mogu nikoga da pobijede.

Nakon što se James povrijedio na oko mjesec dana, a s obzirom da nema ni Anthonyja Davisa, ništa se drugo od Lakersa nije moglo ni očekivati. Novi poraz, četvrti bez Jamesa u nizu, doživjeli su sinoć u svom Staples Centru od Philadelphia 76ersa (101:109).

Danny Green je sa 28 poena bio najefikasniji kod gostiju i općenito na utakmici, dok su Kyle Kuzma s 25, Montrezl  Harrell i Dennis Schroder s po 20 poena bili najbolji pojedinci kod domaćeg sastava.

Los Angeles Clippersi nastavljaju da nižu pobjede, čak i bez Kawhija Leonarda, pošto su sa 98:85 trijumfovali kod San Antonio Spursa uz 28 poena Reggiea Jacksona i 24 poena Paula Georgea, koji je imao i zavidan skakački učinak sa 12 uhvaćenih lopti. Demar DeRozan je na drugoj strani ubacio 23 poena.

New York Knicksi su sa 106:102 bili bolji od Washington Wizardsa, dok je Portland slavio u Miamiju sa 125:122 uz sjajnu partiju CJ McColluma, koji je ubacio 35 poena uz osam asistencija. U Miamiju je 29 poena uz 9 skokova imao Bam Adebayo. Tyler Herro je također ubacio 29 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.