Jokić ponovo dominirao, Lakersi nemoćni bez LeBrona i Davisa
Foto - Denver Nuggets

NBA liga

Jokić ponovo dominirao, Lakersi nemoćni bez LeBrona i Davisa

M. Šljivak

Nikola Jokić odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu u dresu Denver Nuggetsa.


Tim iz Colororada je kao gost slavio u Amway Centru protiv Orlando Magica 110:99, a Jokić je stigao do novog triple-double učinka.

Za 36 minuta na parketu srbijanski centar je ubacio 28 poena, imao je 15 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je Jamal Murray sa 21 poenom.

Kod Magica istakao se Evan Fournier sa 31 ubačenim poenom.

Los Angles Lakersi poraženi su u New Orleansu od Pelicansa rezultatom 128:111.

Bez povrijeđenih LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa Lakersi ne pripadaju vrhu NBA lige, pa su Pelicansi lagano stigli do pobjede.

Brandon Ingram je svom bivšem timu ubacio 36 poena, Zion Williamson je dodao 27, dok je kod Lakersa Harrell ubacio 18 koševa, a Kuzma 16.

NBA rezultati:

Orlando - Denver 99:110
New Orleans - LA Lakers 128:111
New York - Washington 131:113
Miami - Phoenix 100:110
Golden State - Philadelphia 98:108
Portland - Brooklyn 112:116

Top Komentari

realno_govoreci
Nema sumnje da je Jokić dobar igrač ali njegova pozicija je najzahvalnija u Košarci. Kada vidiš ove brojke kod jednog pleya ili vanjskog šutera onda tek respect
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi