Arsenal dovodi krilnog napadača

Mourinhu će pozliti kada vidi gdje Oršić odlazi na ljeto

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Mislav Oršić mogao bi karijeru nastaviti u Arsenalu.

Sjajni Dinamov ofanzivac dao je tri gola u pobjedi Dinama nad Tottenhamom u revanšu osmine finala Evropske lige. Te je večeri na Maksimiru izbacio Pijetlove, a sada bi mogao postati Topnik, javlja britanski Sun.

Mikel Arteta tražit će nova rješenja na krilnim pozicijama na kraju sezone, a Oršić mu odgovara i zbog cijene i zbog samog kvaliteta.

"Oršić se upisao u povijest golovima protiv Tottenhama, a vrlo lako bi sljedeće sezone opet mogao gnjaviti Mourinha i Spurse. Arteta na ljeto neće imati previše novca za nove igrače i upravo je Oršić potencijalno odlično rješenje za njegove napadačke probleme", piše The Sun.

Willian ima 33 godine i u Arsenalu su svjesni da nije na nivou od prošlih godina, dok je Nicolas Pepe, koji je doveden iz Lillea za 70 miliona eura, također ispod očekivane razine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.