Norvežanin košta bogatstvo

ESPN: Borussia odredila cijenu po kojoj Haaland može otići na ljeto

Edmir Škorić

Američki ESPN objavio je kako je Borussia Dortmund spremna da na ljeto proda Erlinga Haalanda (20).

Norveški reprezentativac i gol-mašina zadivio je mnoge velike klubove, a prije svih Real Madrid i Barcelonu, koji će se boriti za njegov potpis u narednom periodu.

Dvadesetogodišnji golgeter je ove sezone na 31 utakmici u svim takmičenjima dao 33 gola, od čega ih je 21 u Bundesligi, a 10 u Ligi prvaka. Po dolasku iz Salzburga, neprestano pogađa u dresu Borussije.

Borussia teško može da zadrži svoje najbolje igrače, a naročito one koji se nađau na meti najvećih evropskih klubova, pa će tako i sam Haaland biti "u izlogu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, ko želi da ga dovede već na kraju sezone, mora da plati 180 miliona eura, objavio je ESPN.

Osim Reala i Barcelone, situaciju pomno prate Manchester City, PSG, Manchester United, pa i Bayern, iako u današnjem vremenu nikome neće biti baš lako platiti 180 miliona eura za igrača, pa bilo da se radi o trenutno najperspektivnijem igraču svijea uz Kyliana Mbappea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.