Šta klubovi moraju ponuditi kako bi dobili Haalanda?
Foto - EPA

Rijetko ko može platiti odštetu

Šta klubovi moraju ponuditi kako bi dobili Haalanda?

M. Šljivak

Erling Haaland trenutno je uz Kyliana Mbappea vjerovatno najveća mlada fubalska zvijezda svijeta.

Čudesni Norvežanin je nemilosrdan prema protivničkim golmanima, a zbog nastupa koje pruža veoma je teško očekivati da će i naredne sezone nositi dres Borussije iz Dortmunda.

Za Haalandom vlada veliki interes najboljih i najbogatijih klubova svijeta, a vidjet ćemo hoće li već narednog ljeta 20-godišnji napadač promijeniti klub.

Ipak, uslove za Haalandov potpis ne mogu ispuniti baš svi, jer su cifre koje se vrte oko Norvežanina zaista ogromne.

Norveški mediji su objavili istraživanja sa određenim agentima i došli su do određenih saznanja kada je potencijalni transfer u pitanju.

Haalandova vrijednost da nije pandemije bila bi oko 200 miliona eura. Međutim, zbog finansijskih problema brojnih klubova Haalanda će ekipe moći da dobiju za nešto više od 100 miliona eura.

Platu koju klubovi norveškoj zvijezdi moraju osigurati je između 230.000 i 350.000 eura sedmično. Odnosno, godišnja neto plata morala bi biti veća od 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klubovi koji za sada mogu priušititi Haalanda su PSG, Chelsea, Manchester United, Manchester City i Bayern, dok je za većinu drugih on vjerovatno nemoguća misija zbog brojnih problema sa finansijama koje imaju i njegovo dovođenje im ne bi donijelo ništa dobro.

Pred nama je veoma vruće ljeto što se transfera tiče i vidjet ćemo hoće li čudesni Haaland napustiti Borussiju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Pa zar nije reko da hoće samo real ?!
2 0
Tz_Niko75
Da, ali ona istice tek za 2 godine. Ako ponisti ugovor mora se platit odsteta koju Borusija cijeni oko 100 Mil
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije