Haaland ili Mbappe: Suarez prelomio i otkrio ko je za njega bolji napadač

Nova generacija je stigla

Haaland ili Mbappe: Suarez prelomio i otkrio ko je za njega bolji napadač

E. Čaušević

Luis Suarez je bez dileme već nekoliko godina jedan od najboljih napadača na svijetu.

Suarez je odlično igrao u dresu Barcelone, a prošlog ljeta je na iznenađenje svih prešao u Atletico Madrid gdje je nastavio sa fantastičnim igrama.

U razgovoru za uglednu Marcu urugvajski napadač pričao je o novoj generaciji napadača koja trenutno dominira u Evropi, a prije svega tu se izdvajaju Kylian Mbappe i Erling Haaland.

Suarez je govorio o ovom dvojcu i izjavio je da vjeruje da će Haaland biti taj koji će obilježiti narednu eru u fudbalu što se tiče napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je odličan fudbaler i igra na spektakularnom nivou. Ima odlične fizičke predispozicije i jedan je od najboljih napadača na svijetu koji će sigurno obilježiti narednu eru u fudbalu", rekao je Suarez i nastavio.

"Mbappe ili Haaland? Pa, malo više sam na strani Haalanda, ali je i Mbappe na veoma visokom nivou već nekoliko sezona".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Pa naravno Mbappe da je bolji. Čovjek je već osvojio i svjetsko prvenstvo i prvenstvo u ligi petice i on je zaslužan za sve to. A Haaland nije mogao svoju reprezentaciju da odvede ni na EURO. I tek nedavno od kad je prešao u Dortmund postao standardan u reprezentaciji. Dok Mbappe igra evo 5 i više godina na top nivou i u reprezentaciji i u klubovima i ligi prvaka.
3 7
Mele
Mbappe nije devetka kao Haaland, to se ne treba da poredi iako je napadac, ali vise krilni, ne centralni kao Lewa, Dzeko itd..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi