FOTO - EPA

United za veznjaka Atletico Madridu nudi pravo bogatstvo

Adnan Beganović

Manchester United će u ljetnom prelaznom roku u svoje redove pokušati dovesti veznjaka Atletico Madrida, Marcosa Llorentea.

Sjajni 26-godišnji veznjak igra sezonu iz snova, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene pa je sve više klubova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Jedan od njih je i Manchester United koji je navodno kontaktirao čelnike Atletica i za ovog sjajnog veznjaka ponudio im 80 miliona eura.

Španski mediji pišu da čelnici kluba nisu namjeravali prodavati Llorentea, no na kraju su spremni razmotriti sve ponude uključujući i ovu Unitedovu zbog finansijskih gubitaka prouzrokovanih pandemijom korona virusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, u slučaju da i prihvate ponudu Uniteda, u prilog im ne ide to što Llorente nema namjeru napuštati klub u kojem mu sve odgovara i koji mu je nedavno podigao platu.

Na kraju treba dodati da su Crveni đavoli spremni 26-godišnjem veznjaku udvostručiti primanja u odnosu na ona u Madridu, tako da ćemo na ljeto vidjeti da li će uspjeti odbiti "nemoralnu" ponudu sa Otoka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.