Rukovodstvo kluba ne želi da ide, iako su ranije obećavali 'kule i gradove'

Tuga u Bugojnu: Iskra ne putuje na ligaški meč, klub se gasi, navijači ostavili tužnu poruku

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo
Danas se nastavlja sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad I, no već su nastali prvi problemi.

NK Iskra neće putovati na meč u Vitez protiv FK Vitez, a nekadašnji premijerligaš iz Bugojna nalazi se pred gašenjem.

Nogometaši nisu imali pripreme, seniorska momčad nema ni trenera, a situacija je više nego teška.

Svi u Bugojnu, ali u okolnim gradovima su razočarani. Iskra je nekada bila respektabilan klub i u bivšoj Jugoslaviji, ali odavno to više nije tako.

Nedavno su protiv ranijih čelnika kluba podignute optužnice, a navijači sada žele vanrednu Skupštinu i promjene od 'nule'.

Svjesni su da sadašnje rukovodstvo nema kapacitet da vodi klub, što su sada i pokazali iako su ranije obećavali 'kule i gradove', dok isti tvrde da od Općine nisu već duži period dobili nijednu tranšu, odnosno novac koji im pripada i bez kojeg klub ne može funkcionisati.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Navijači Iskre tako su sinoć ispisali poruke na stadionu Jaklić, a ukoliko Iskra neodigra i naredni meč prvenstva, biće izbačena u kantonalnu ligu. Navijači najavljuju i proteste, a odgovorni šute.

"R.I.P. NK Iskra. Jučer smo bili na rubu do ponora, a danas smo korak naprijed...", piše u poruci na zidu stadiona Jaklić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.