Senid Kulaš na klupi Radnika

Vratio se sa Islanda

Senid Kulaš na klupi Radnika

S. Mlaćo

Član Druge lige FBiH grupa Zapad FK Radnik iz Donjeg Vakufa dobio je novog šefa struke.

Naime, na klupu Radnika će Bugojanac Senid Kulaš koji je posljednji angažman imao na dalekom Islandu, ali zbog situacije sa koronavirusom vratio se u našu zemlju.

Kulaš je kao trener radio u omladinskom pogonu NK Iskra, a zatim vodio sa uspjehom i seniorsku momčad, dok je na Islandu bio trener Snaefella.

Kao igrač nastupao je za Iskru, GOŠK, Žepče, Slogu Gornji Vakuf Uskpplje, Slobodu MG, a boravio je i na Islandu gdje je nastupao za Vikingur.

"Prije sedam dana kontaktirali su me ljudi iz FK Radnik sa željom da preuzmem trenersku poziciju i pomognem u organizaciji kluba. Nova Uprava na čelu sa Vehidinom Purivatrom i ostalim članovima kluba ima za cilj stabilizaciju istog, te pažnju fokusirati na rad omladinskog pogona, uz naravno dobre rezultate i seniorske momčadi. Moj prijatelj, također član Uprave Edin Kulašin prenio mi je želje Uprave i dogovorili smo saradnju dok sam tu, s obzirom da sam predao za dobijanje vize za odlazak u Sloveniju", kazao je Kulaš za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Kulaš je vlasnik UEFA A trenerske licence, a sa kadetima NK Iskra bio je prvak u sezoni 2015/16. Sa seniorskom momčadi Bugojanaca je osvojio Kup SBK/KSB, te ostvario plasman u Prvu ligu FBiH, a zatim je napustio klub sa Jaklića koji je poslije toga doživio pravi brodolom, a sada mu prijeti i gašenje.

Radnik je prvi dio sezone okončao na šestom mjestu sa osam osvojenih bodova. Drugi dio sezone će otvoriti domaćim duelom sa Rudarom iz Han Bile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi