Neće igrati više u Realu

Za Garetha Balea je gotovo: Uzalud se nadao...

Edmir Škorić

Gareth Bale dobio je šansu u Tottenhamu, koji ga je doveo na posudbu iz Real Madrida, no Velšanin se nadaoda će se vratiti u Španiju.

Prije nekoliko dana je kazao da nema namjeru da ostane u Englesku i da želi da se vrati u Madrid i dokaže da je dovoljno kvalitetan da bude član kraljevskog kluba.

Međutim, Marca je sada objavila da za Balea nema mjesta u Realu i da on definitivno neće biti dio momčadi u sezoni 2021/22.

Real bi prodajom Balea dodatno uštedeio 30 miliona eura koliko mu je dužan platiti godišnje, pa je izvjesno da će velški reprezentativac morati da ili ostane u Tottenhamu ili da potraži drugi tim, jer u Realu više neće igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

31-godišnji napadač ima ugovor s Realom do ljeta 2022. godine i to je također jedan od razloga što ga na kraju sezone planiraju prodati.

Kao član Spursa je u 25 ukupno mečeva postigao 10 golova uz tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.