Božović u duelu sa Durkom, sjajna partija košarkaša Čelika i Slobode, ali na kraju pobjeda Zeničana koja ostavlja Slobodu bez šansi za Ligu 6

Prvenstvo BiH za košarkaše, 23.kolo

Čelik slavio u derbiju i doveo Slobodu u tešku situaciju za plasman u Ligu 6

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika i tuzlanske Slobode danas su u zeničkoj Areni odigrali meč 23. kola prvenstva BiH. U veoma uzbudljivom meču na kraju je slavila ekipa Čelika rezultatom 87:85.

Čelik je u ovu utakmicu ušao kao lider na tabeli, te kao ekipa koja je izborila Ligu 6, dok je gostima iz Tuzle danas igrala samo pobjeda, kako bi ostali u igri za plasman u Ligu 6.

Gosti su dobro otvorili utakmicu, vodili su tokom cijele četvrtine, a pred sami kraj domaćini se bude, te postižu nekoliko vezanih poena. Na kraju prve četvrtine na semaforu je bilo 19:20 za goste. U drugoj četvrtini potpuno drugačija slika na terenu, domaći košarkaši odigrali su znatno agresivnije, proradio je i šut, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 49:41 za Čelik.

U trećoj četvrtini domaćini su održavali prednost, dok su gosti nastojali da preokrenu utakmicu u svoju korist. Nakon treće četvrtine rezultat na semaforu je glasio 66:55 za Čelik. U posljednjoj četvrtini, gosti su pokušali sve da preokrenu rezultat, te ostvare trijumf, na 32. sekunde prije kraja bilo je 85:84 za Čelik, ipak nisu uspjeli gosti iz Tuzle da preokrenu rezultat, te su domaćini slavili pobjedu. Konačni rezultat bio je 87:85 (19:20, 30:21, 17:14, 21:30) za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Milivoje Božović ubacio je 24 poena uz 12 skokova, Haris Delalić upisao je 24 poena, dok je Haris Ćurevac dodao 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Slobode, standardno najbolji je bio Ibrahim Durmo sa 23 poena uz 12 skokova, a dobru utakmicu odigrao je i Đorđe Lelić sa 22 poena.

Zeničanima je današnja pobjeda bila 14 u sezoni uz sedam poraza i sigurni su sudionici Lige 6 za košarkaše. S druge strane Slobodi je današnji poraz u Zenici bio 10 u sezoni, te su skoro izgubili šanse za plasman u Ligu 6. Sigurno da je ovo sezona za zaborav tuzlanskog tima, a bit će interesantno vidjeti, hoće li šef struke Damir Mulaomerović podnijeti ostavku, budući na veoma lošu sezonu ekipe koja je najavljivala borbu za sami vrh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.