Delalić: Sloboda će u Zenicu doći motivisana, ali mi želimo nastaviti sa sjajnim igrama i pobjedama
Jedan od najboljih igrača prvenstva i prvotimac OKK Čelik očekuje novu pobjedu i potvrdu plasmana u Ligu 6

OKK Čelik u subotu dočekuje OKK Sloboda

Delalić: Sloboda će u Zenicu doći motivisana, ali mi želimo nastaviti sa sjajnim igrama i pobjedama

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Regularni dio sezone u košarkaškom prvenstvu BiH polako ulazi u sami finiš. Ostala su još dva kola, a dosta je još nepoznanica kada je u pitanju plasman prvih pet ekipa, koje će izboriti Ligu 6.

Jedan od derbija 23.kola igra se u Zenici, gdje lider na tabeli OKK Čelik, dočekuje OKK Sloboda. Bit će ovo duel starih rivala, a utakmica je od velike važnosti, posebno za goste, koji u slučaju poraza defitnitivno nemaju više šanse za plasman u Ligu za prvaka.

Zeničani su u sjajnoj formi, u posljednjih devet utakmica upisali su osam pobjeda, te će sasvim zasluženo igrati Ligu 6 za košarkaše.

Uoči naredne utakmice, atmosfera u tim je na visokom nivou, a košarkaši Haris Delalić i Srđan Gavrić nadaju se novoj pobjedi i ostanku u vrhu tabele.

"Utakmica sa Slobodom je za nas jako bitna, siguran sam da nas očekuje težak i zahtjevan meč s dosta intenziteta. Mi igramo u odličnom ritmu i ako budemo igrali pametno i s jasnim planom možemo očekivati pobjedu. Sloboda je imala kiks u prošlom kolu na domaćem terenu, tako da će u Zenicu doći maksimalno motivisani. Morat ćemo odgovoriti jako na terenu, agresivnom odbranom i pametno, odnosno napadat ćemo gdje budemo imali prednost", kazao je Haris Delalić bh.reprezentativac, jedan od najboljih igrača lige u ovoj sezoni.

Srđan Gavrić u posljednja dva meča zbog bolesti Ermina Dedića dobio je veliku minutažu, koju je na pravi način i iskoristio.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Očekuje nas najvažnija utakmica u ovoj sezoni. Pobjedom bi nastavili odličan ritam koji imamo u posljednjih devet utakmica, gdje smo slavili u osam mečeva. Sloboda je odlična ekipa, koja ima dosta kvalitetnih pojedinaca i koji nam je jedan od konkurenata za Ligu 6. Dobro treniramo ovu sedmicu i spremni ćemo dočekati meč protiv Slobode. U ekipi vlada sjajna atmosfera, raspoloženje je na nivou i očekujemo nastavak dobrih igara. U prvom meču u Tuzli smo slavili, a nadam se da će tako biti i u subotu u Areni", kazao je Gavrić.

Utakmica između OKK Čelik i OKK Sloboda igra se u subotu od 16:30 sati u zeničkoj Areni.

Top Komentari

cako
Al ti novinaru uporno sereš sa ovim "lider na tabeli", koliko to forsiraš bespotrebno, iako Sparsi imaju konstantno po 3 ili 4 utakmice manje, koji i jesu zapravo lideri... ali zahvaljujući debilnoj tabeli koja poraženoj ekipi poklanja bod, ti se furaš na to i non-stop ističeš poziciju zasnovanu na tako debilnom načinu bodovanja... jadno! A o Čeliku se svakako treba pisat pozitivno i hvaliti učinak koji je u ovoj sezoni izvanredan.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi